Vekstlys forbedrer plantenes velvære

01 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Planter i hjemmet er en helt fantastisk ting å ha. Det gir farge og liv til innredningen, og så er det med til å skape et bedre inneklimma. Men hvordan sikrer du at plantene dine overlever den mørke vinteren der de sjeldent er mye lys fra solen? Det kan du lese mer om her.

Lys er nødvendig for planter

Det er forskjellige hvor mye lys planter trenger, men de fleste planter vi har i hjemmet i dag krever en del lys. Derfor kan det ofte bli litt vanskelig på vinteren der det er veldig lite sollys. Planter absorberer ikke det gule lyset fra lampene i hjemmet, og derfor kan de altså ikke bruke dette som erstatning for solen.

Men det finnes dog lamper og lys som faktisk kan erstatte det naturlige sollyset i vinterperioden. Disse kalles vekstlamper og leverer en spesiell lysenergi som plantene kan absorbere og utnytte til fotosyntese. Det betyr at dine planter vil trives bedre på vinteren, at du unngår at de visner, og at du ikke trenger å flytte de rundt i vinduet hele tiden for å gi dem litt lys.

Flotte og effektive vekstlamper

Vekstlys leverer rødt og blått lys som plantene kan absorbere, og faktisk utnytter de nesten alt den leverte lysenergien. Derfor er LED-vekstlys svært effektive i dag og virker utrolig godt.

https://ledlyskilder.no/19240-vekstlys kan du se et stort utvalg av forskjellige vekstlys for alle behov. Her er det noe til planter av alle typer og størrelser, og du kan se mye mer om hvilken energi som kreves for de forskjellige typer av planter. Alle deres vekstlamper er enkle å styre, de har en flott og stilig design, og så lager de veldig lite lyd. Derfor kan du bruke dem i alle rom – fra kjøkken til soverom – uten å gå på kompromiss med design.

Flere nyheter