Tenk på dette med lån på nettet

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det kan være fristende å låne penger til ting man har lyst på på nettet, for eksempel til bolig og oppussing. Det er dog noen ting som det er greit å vite om onlinelån før man låner. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva skal man se etter?

Det er noen helt spesielle ting man skal holde øye med når man undersøker onlinelån på nettet. Det som er veldig smart, er at det som regel er et låneeksempel man kan se på. Dette er ikke bare obligatoriske detaljer med liten skrift, det er noe du enkelt kan få noe ut av hvis du sammenligner lån på for eksempel sider som Swiftbanker.no. Disse låneeksemplene gir deg nemlig et mer realistisk bilde av hva de ulike lånene egentlig koster. Det kan nemlig være litt vanskelig å finne ut av når alle leverandørene gjør seg stor umake med å presentere sitt lån som det beste og billigste.

lån

Derfor er det essensielt at du bruker litt ekstra tid på å sammenligne flere lån før du eventuelt bestemmer deg. Det er nemlig ikke sånn at det er det samme hvilket du velger, det er mange muligheter, og det kan være stor forskjell på tilsynelatende ganske like lån. I stedet for å barer hoppe på det første og ‘beste’, kan man derfor bruke litt tid på å researche flere muligheter først. 

Vilkår for lån 

Det er også lurt å sette seg inn i vilkårene for lån på nettet. Det er nemlig noen som skal oppfylles før man eventuelt blir godkjent for den summen man ønsker å låne. For å finne ut av dette blir det alltid gjennomført en kredittsjekk. Det er for å se om du reelt sett har råd til å låne den summen du søker om. Dette er som regel en automatisk prosess. 

Flere nyheter