Skal du ta imot en joint eller ikke?

12 juni 2019
Mathias Bjelland
Skal du ta imot en joint eller ikke?

Bør jeg røyke hasj eller ikke?

Mange unge mennesker har nok i dag stilt seg det ovennevnte spørsmålet. Aller mest bunner nok det i det faktum at folk flest, så vel som nordmenn, egentlig ikke har kommet frem til noe i nærheten av et unisont svar. Det er nesten en 50/50 fordeling av folk som er for eller imot. Men en ting er sikkert, og det er at uansett hvor du står, så er det problemer knyttet til hasj akkurat som all annen narkotika.

Naturligvis kan en argumentere for at hasj ikke er blant stoffene som fører til avhengighet og dermed krever rusbehandling. Allikevel er hasj ofte portalen inn til videre bruk av andre narkotiske stoffer. Dette er fordi hasj er et middel som ofte gir akkurat for lite rus for de fleste. Det er på mange måter som alkohol – skadelig, gøy å bruke, men ofte ikke nok for de som søker en virkelig utflukt. 

Når hasj blir til kokain og heroin

Heroin og kokain er kanskje de aller best kjente stoffene blant de farligere narkotiske stoffene. Metamfetamin, speed, LSD, og andre kan også nevnes. Uansett vet vi av erfaring at mange som kommer til rusbehandling ikke startet sin ferd med å sette sprøyter med heroin i armen. En gang i livet var de unge og uskyldige også, men sakte men sikkert trappet de opp nivåene. 

Det var på et sted her at hasj ble til heroin, kokain, eller andre farligere stoffer som krever rusbehandling. Det er ikke dermed sagt at hasjen var skyldig, men det er i hvert fall et interessant funn som bør sette et par spørsmålstegn. 

Tenk deg om før du aksepterer en joint

Problemer med rus og rusbehandling er noe av det vanskeligste et menneske kan gå gjennom. Det er derfor viktig at du tenker deg nøye gjennom før du aksepterer en joint. Er det virkelig verdt det for deg?

Flere nyheter