På tide med ny seng? Slik velger du riktig

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er mange alternativer å velge mellom når man skal kjøpe ny seng. Her skal vi se litt nærmere på forskjellige sengetyper, hva du skal være obs på når du velger og hvordan du kan finne en ny seng på nettet. 

Hva skal jeg velge? 

Det er ikke nødvendigvis lett å vite hva man skal velge når man trenger ny seng. Det finnes utrolig mange senger på markedet å velge mellom, og det er opp til deg å finne en seng som passer til nettopp dine behov. Det er altså ikke så lett som å si at en seng er den beste for alle, for det kommer an på mange faktorer. Det kan for eksempel være du sliter med rygg- og hofteproblemer, og da er det viktig at man får en seng som støtter godt akkurat i de områdene. 

Da er det mange som gjerne vil ha en kontinentalseng – en god og eksklusiv sengetype i hele tre lag som stort sett har fokus på å støtte så godt som mulig i alle madrasslagene. Men det avhenger av at man velger riktig fasthet på sengen. Da skal man gå etter vekt og sovemønster. Det er uansett dumt å kjøpe en seng som er for myk, uansett om man har plager med rygg og hofte eller ikke, da får man nemlig ikke den støtten man trenger når man sover. 

Kan man kjøpe seng på nettet? 

Derfor er det også mange som lurer på om man egentlig kan kjøpe seng på nettet. Blir det riktig da? Når du ser på sider som bedrenaetter.no, som har mye fokus på å guide deg til riktig sengekjøp og lar deg bytte fasthet etter du har prøvd den en stund, så er det faktisk vanskelig å kjøpe feil seng på nettet. Når du prøver en seng i en fysisk butikk, kan du derimot faktisk kjøpe en for myk seng, fordi du prøver den. 

Flere nyheter