Hvordan takle hårtap?

15 april 2020
Johanne Hansen
Hvordan takle hårtap?

Det er mange menn som opplever at det er en stor utfordring å begynne å miste håret. Det er det mange grunner til, men det er mange som ikke vet hvordan de skal takle forandringene. Det er nemlig ikke sånn at det bare er kvinner som har problemer med å takle utfordringer relatert ti aldring og utseende, men der rynker og kroppsforfall er mest i fokus der, så er det mye mer nærliggende å ta for seg, hvordan menn skal takle hårtap. 

Kan gå utover selvtilliten

Det som først og fremst er problemet for mange menn når de begynner å miste håret, nesten uansett hvilken alder, er at det i stor grad går utover selvtilliten. Det er fordi det er et tegn på at man begynner å bli gammel, men allikevel er det mange som opplever hårtap veldig tidlig – og da kan de føle at de blir gamle før tiden. Noen barberer alt av og håndterer det uten ‘problemer’, mens andre får en slags krise. Man ser ikke ut som seg selv uten hår og derfor er hår tett knyttet til identitet på mange måter. Det er en av grunnene til at mange opplever det som et stor tap, i bokstavelig forstand, når håret begynner å bli tynnere. 

Hva kan jeg gjøre?

Det er heldigvis mye man kan gjøre selv for å motvirke hårtap. Hårtap menn er en stor industri som byr på mange spennende innovasjoner. Noen barberer som sagt bare håret av, mens andre begynner å skjule hårtapet ved å gå med hatt, caps eller lignende. Det er også noen som tyr til mye mer drastiske løsninger, som for eksempel hårtransplantasjon og hårtatoveringer. Heldigvis finnes det også mye mer naturlige løsninger med kjemiske produkter som har vist seg å være veldig effektive mot hårtap. Da er det mange som får selvtilliten tilbake. 

Flere nyheter