Hårtap er noe som kan gjøre en mann nesten gal

11 desember 2019
Mathias Bjelland
Hårtap er noe som kan gjøre en mann nesten gal

Noen få ting å vite om hårtap menn opplever

Hårtap er et fenomen som rammer millioner av voksne rundt om i verden. Selv om det stort sett finnes hos menn, opplever noen kvinner også milde versjoner av det når de eldes. Med så mange mennesker som opplever forskjellige former for hårtap, har mange virksomheter spesialisert seg på å håndtere spesifikke typer håravfall. Det hårtap menn opplever blir generelt sett på som en uvelkommen tilstand som må håndteres i stedet for å bli omfavnet.

Den vanligste formen for håravfall er det som er populært kjent som mannlig skallethet. Det er her hårdekningen begynner å forsvinne fra hodebunnen i trinn. Den starter først fra fronten av hodebunnen like utenfor pannen og vil sakte komme seg bakover og til side når mannen eldes. Dette begynner vanligvis å skje i en manns tredveår, men kan skje tidligere eller senere i livet, avhengig av familiehistorien.

Fyldig hår gir mannen mer selvtillit i hverdagen

Noen menn opplever skallethet så tidlig som i slutten av tenårene og mister vanligvis mest hårdekning når de er tretti. Noen menn opplever til og med ujevn skallethet der håret går tapt på konsentrerte steder i hodebunnen. Disse mer uvanlige formene for hårtap har større risiko for å indusere psykologisk traumer hos mennene som opplever det. Selv om dette ikke er noe som kan utbedres permanent, er de negative følelsene reelle og bør tas opp.

Den vanligste midlertidige løsningen for hårtap er en slags hårbit. Hvis du bare har delvis håravfall, bør et delvis stykke være nok til å dekke områdene som er berørt. Hvis hårtapet er mer avansert, vil en full parykk anbefales. Noen menn bestemmer seg for å ta det i skritt og ikke gjøre noe mens andre velger det glattbarberte utseendet. Den aller beste løsningen er nok uansett å ta godt vare på håret sitt. 

Flere nyheter