En lås på en dør

13 november 2019
Mathias Bjelland
En lås på en dør

Livet til en låsesmed

Å være en låsesmed er et yrke som blir respektert av noen, men som blir sett ned på av for mange. Mange mennesker respekterer låsesmeder rett og slett fordi de ser det viktige arbeidet som låsesmeder gjør, mens andre ser på yrket som mindre ønskelig rett og slett fordi de ikke trengte å gå på universitet og få en grad for å kvalifisere seg til å være låsesmed hos profesjonelle bedrifter som https://www.norlaas.no/ jo er. 

Det må huskes at ikke alle trenger å gå på universitetet for å komme inn i et respektabelt yrke som vil gjøre dem til en komfortabel livsstil. Å gå på universitet kan faktisk være veldig gunstig og edelt, men det er ikke den eneste måten å gjøre det på i livet. Dette gjelder spesielt med låsesmeder og andre bransjer som mekanikere. Låsesmeder må faktisk gjennom en lang trenings- og kvalifiseringsprosess for å være en fullt anerkjent låsesmed.

Slik starter en låsesmed sin karriere innen feltet sitt

For at de skal kunne starte prosessen, må en eksisterende låsesmed med en etablert butikk avtale å ta dem inn og trene dem. Lærlingen starter først med å lære det grunnleggende å være en låsesmed bakerst i butikken. De vil lære hvordan nøkler og låser lages, og hvordan du lager dem. De vil lære om de indre funksjonene til låser og verktøyene som er involvert i å lage dem for å sette pris på all kompleksiteten som følger med å lage en standardlås.

Når butikkmesteren er fornøyd med at lærlingen er klar, kan lærlingen føres til fronten av butikken. Det er her lærlingen skal lære å løse problemer for kundene. De må bruke kunnskapen de har samlet og begynne å anvende den i praktiske situasjoner for å kunne bruke den. Som du ser er dette ikke et yrke å se ned på.

Flere nyheter